:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 15, 2019   14:02

0

259

Tri ugovora sa Ruskim železnicama vredna 230 miliona evra

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da će tokom posete predsednika Srbiji Vladimira Putina biti potpisana tri ugovora u oblasti železnice u vrednosti od 230 miliona evra.

"Potpisaćemo ugovore ispred Vučića i Putina vredne ukupno 230 miliona evra: za elektrotehničke radove na pruzi Stara Pazova - Novi Sad , zatim za Dispečerski centar u vrednosti oko 100 miliona evra i ostatak za projektno tehničku dokumentaciju za obnovu dela barske pruge od Valjeva do Užica. To sada potpisujemo i radićemo na njihovoj realizaciji ove godine", rekla je Mihajlović novinarima na izložbi fotografija "Putevi, lica, horizonti" u organizaciji "RŽD internešenel" na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Rekla je da će se kasnije dogovarati sa Rusima za nastavak projektne dokumentacije za barsku prugu od Užica do Crne Gore i oko načina finansiranja za samu obnovu od Valjeva do Užica.

"Nadamo se da bi do kraja 2021. mogli da imamo najmoderniji dispečerski centar u železničkom transportu. Ne možemo da pričamo o ulaganjima, ako ne budemo imali jedno mesto odakle ćemo upravljati železničkim saobraćajem", navela je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da će tokom posete Putina biti potpisan i memorandum za održavanju pruga koje su radile ruske železnice u Srbiji i da bi tokom godine trebalo da se potpiše i ugovor o održavanju pruga.

Izvor: Танјуг

Zorana MihajlovićRuske železniceugovoriPutinekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva