:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Avgust 03, 2019   20:11

0

213

Tridesetpeti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

U Beogradu se i ove subote održava protest građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona".

Protest je počeo oko 19 časova kod Terazijske česme minutom ćutanja za sve stradale u hrvatskoj akciji Oluja.

Okupljenima su se obratili Uroš Marković i profesor Janko Veselinović koji je rekao da je borba za slobodne izbore i medije borba za sigurnu budućnost.

Nakon toga protestna kolona se pored Predsedništva uputila ka Crkvi svetog Marka, gde će učesnici zapaliti sveće u znak sećanja na žrtve Oluje.

Prvi protest održan je 8. decembra, i od onda se upućuju zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Na jednom od prethodnih protesta, demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.

Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Izvor: RTS

1 od pet milionaprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva