:

:

TV Most

clock

April 01, 2020   21:16

0

134

Trinaest novih slučajeva koronavirusa na Kosovu, ukupno 125

Potvrđeno je 13 novih slučajeva koronavirusa na Kosovu, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 125, saopšteno je večeras iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

Prema podacima Instituta, od 113 testiranih uzoraka na koronavirus, 13 je bilo pozitivno, dok se danas oporavilo četvoro pacijanata, čime je broj onih koji su ozdravili porastao na deset.

"U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje uzeto je 113 uzoraka od slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i na terenu. Od uzoraka uzetih za testiranje na koronavirus, 13 je pozitivno. Za četiri pacijenta je potvrđeno da su izlečeni, dok je ukupan broj izlečenih pacijenata sada 10", precizira se u saopštenju iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

Navodi se da su registrovani slučajevi bili u kontaktu sa zaraženim osobama, od kojih 11 zaraženih živi u Topanici (Kosovska Kamenica), jedan u Prištini i jedan u Đakovici.

Od 8. februara do danas u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Prištini testirano je ukupno 1.380 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, a od testiranih ukupno je 125 bilo pozitivnih.

Iz Instituta je saopšteno da kontaktiraju i nadziru sve kontakte obolelih, kao i kontakte kontakata, koji su obavezni da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome. Do danas je kontaktirano i nadzirano 2.520 kontakata.

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovokoronaviruszaraženi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva