:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 18, 2019   20:51

0

243

Tripoli: Najmanje sedam poginulih u napadu na fabriku keksa

Najmanje 10 radnika, među kojima petoro stranih državljana, poginulo je, dok je 35 povređeno u vazdušnom udaru na fabriku keksa u Tripoliju, glavnom gradu Libije, saopštio je predstavnik UN za Libiju Gašan Salam.

On je to rekao na sednici Saveta bezbednosti i dodao da se verovatno radi o ratnom zločinu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, većina ubijenih su migranti, dok su dve žrtve Libijci.

Na fotografijama koje su objavile vlasti vide se povređeni u krvavoj odeći kako leži na krevetima u ambulanti ili zdravstvenoj ustanovi.

"Bez obzira da li je u napadu namerno ciljana fabrika ili je bio neselektivni napad, to može da bude ratni zločin", rekao je Salam i optužio Libijsku narodnu armiju da je uzrokovao civilne žrtve i dodao da je ta vojska rukovodila sa više od 800 napada dronovima.

Sa druge strane, rekao je on, vlada u Tripoliju je izvela oko 240 napada.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se napad odigrao u četvrti Vadi el-Rabie u južnom delu grada, oko 20 kilometara od centra.

Tripoli je od aprila poprište borbi između samoproglašene Libijske narodne armije i više milicija povezanih sa međunarodno priznatom, ali slabom vladom, koja kontroliše prestonicu.

Ulične borbe su prestale proteklih nedelja, ali su obe strane nastavile da razmenjuju minobacačke napade na južnim obodima grada.

U borbama su poginule stotine ljudi, a hiljade su raseljene.

Izvor: T a n j u g

TripoliLibijafabrika keksavazdušni udarUNratni zločin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva