:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2019   21:58

0

197

Trivan sa direktorkom Unicefa: Deci osigurati zdravu životnu sredinu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je sa direktorkom Unicefa u Srbiji Ređinom De Domenicis o unapređenju partnerstva sa fokusom na zajedničkom kreiranju rešenja za nove izazove, poput klimatskih promena, navodi se nna sajtu resornog ministarstva.

Goran Trivan je istakao je aktivnu i posvećenu ulogu Srbije u pokretanju inicijativa i razvijanju međunarodne saradnje u oblasti zaštite životne sredine, posebno ukazavši na važnost saradnje Srbije sa UN i njenim organizacijama, fondovima i programima.

Trivan je ukazao na važnost delovanja Unicefa u oblasti životne sredine i naglasio da su u borbi za očuvanje Planete i zdrave životne sredine od najvećeg značaja pomoć i saradnja koju podstiču i razvijaju međunarodne organizacije.

Upoznajući sagovornicu sa rezultatima rada i planiranim aktivnostima Ministarstva, ministar je rekao da je stanje i kvalitet životne sredine od izuzetne važnosti za sve građane a posebno za decu i buduće generacije jer je ta kategorija najosetljiviji deo populacije.

"Saradnja sa Unicefom je dragocena u zajedničkom kreiranju praktičnih rešenja za unapređenje ekoloških standarda kako bi deci osigurali zdravu i bezbednu životnu sredinu koju oni zaslužuju", rekao je Trivan.

Predloženo je da Unicef u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine uradi studiju analize uticaja klimatskih promena na decu i mlade koja će predložiti konkretne preporuke za delovanje.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetne važnosti uključivanje i podrška svih segmenata društva, javnog, privatnog i nevladinog sektora, u aktivnosti vezane za unapređenje kvaliteta životne sredine i podizanje svesti javnosti o uticajima iz životne sredine na zdravlje svih, a posebno najmlađe populacije.

Izvor: Танјуг

Trivan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva