:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2019   13:08

0

165

Trka u naoružanju, vanredna sednica Saveta bezbednosti zbog američkih raketa

U Savetu bezbednosti je održana vanredna sednica zbog nedavnog testiranja američkog konvencionalnog krstarećeg projektila u Kaliforniji. Moskva je upozorila da se svet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

U međuvremenu, u Moskvi je zasedao Savet za nacionalnu bezbednost, a sednici je predsedavao predsednik Vladimir Putin, koji je izdao naređenja vojsci da pripremi mere kao odgovor na američko testiranje. 

Putin je na sednici kazao da Rusija ne želi da bude uvučena u novu trku u naoružanju. 

Ruski ambasador je na sednici optužio Ameriku da planira razvoj i razmeštanje projektila srednjeg dometa i rekao da je Moskva veoma zabrinuta zbog takve mogućnosti. 

''Da li shvatate da smo zbog američkih geopolitičkih ambicija na korak od nove trke u naoružanju koja se ne bi mogla nikako kontrolisati, da se korak po korak vraćamo na situaciju od pre više decenija kada su projektili sa različitih strana bili upereni u evropske gradove? Iako smo veoma zabrinuti, čini se da naše američke kolege nisu. Amerika je, prema rečima Donalda Trampa, spremna za tu novu trku jer je kadra da savlada bilo kog potencijalnog neprijatelja'', rekao je Dmitrij Poljanski, zamenik ruskog ambasadora u UN. 

Vašington upire prst ka Moskvi. 

"Amerika preduzima neophodne korake da bi otklonila pretnju od projektila srednjeg dometa koje su razmestile Rusije i Kina. Moskva je godinama kršila sporazum koji sada više ne važi. Rusija jedina snosi odgovornost za krah tog sporazuma, a Britanija i NATO saveznici su potpuno podržali našu odluku da istupimo iz njega'', istakao je Džonatan Koen, vršilac dužnosti američkog ambasadora u UN.

Predstavnik Ujedinjenih nacija naglasio je da kraj tog sporazuma ne bi smeo voditi novoj i nekontrolisanoj trci u razvoju projektila i ponovio poziv Antonija Guteresa svim državama da izbegnu negativan razvoj događaja. 

Izvor: RTS

SB UNSADRusijanaoružanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?