:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Februar 15, 2020   13:49

0

419

Trodnevna poseta studenata iz centralne Srbije završava se obilaskom severa Kosova

Jedna od aktivnosti koju će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti i u buduće da pospešuje u cilju komunikacije i plodotvorne saradnje našeg naroda gde god da živi, jeste trodnevna poseta mladih postdiplomaca političke akademije Kosovu i Metohiji koja se danas završava na severu Kosmeta. Srdačnu dobrodošlicu nakon obilaska Kosovske Mitrovice i razgovora sa studentima, profesorima i građanima na Fakultetu tehničkih nauka poželeo je gostima gradonačelnik Severne Mitrovica Goran Rakić.

“Zaista je velika čast za naš grad što se ova velika studentska poseta studenata iz cele Srbije upravo završava ovde u Kosovskoj Mitrovici. Oni su danas obišli naš grad, videli kako žive Srbi na ovim prostorima a takođe i južno od reke Ibar. Drago mi je đto su baš danas ovde sa nama na veliki državni praznik, najbitniji u političkom kulturnom i istorijskom kalendaru države Srbije”rekao je gradonačelnik Goran Rakić koji se zahvalio Dušanu Kozerevu što je pratio i bio deo ove posete ispred kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ali i direktoru Marku Đuriću koji je organizovao sve ovo jer ,kako je rekao da nije bilo njegove inicijative do ovog susreta danas ne bi ni došlo.

Rakić je zahvalio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pozdravio mlade ljude koji će,nada se, nastaviti da slede put i vizuju i politiku našeg predsednika.Čestitao je praznik i još jednom se zahvalio studentima na poseti.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS Dušan Kozarev je takođe izrazio zadovoljstvo današnjom posetomi rekao:

“Velika mi je čast što smo danas na praznik Dan državnosti Srbije, na praznik Sretenje Gospodnje danas ovde na Kosovu i Metohij, bogatiji za 150 mladih studenata, mladih polaznika akademije, postdiplomaca budućih lidera naše zemlje. Sve jedno da li će se time baviti ili ne treba da upoznaju kolevku i naše kulture i našeg identiteta, jer je Kosovo naša zavetna zemlja. Smatram da su ova tri dana sa vrlo iscrpnim programom posete, od obilaska naših svetinja južno od Ibra… Gračanice, Zočišta, Velike Hoče, Sv.Arhangela do severa Kosmeta danas, u Kosovskoj Mitrovici vrlo sadržajna. Da napomenem, da posetu nastavljamo posle razgovora sa predstavnicima Srpske liste i građanima, posetom Manastiru Banjska, Gazivodama, povratničkom naselju “Sunčana dolina” i “Rajskoj banji”.

“Ova poseta sveukupno u potpunosti zaokružuje opšti utisak ovim mladim ljudima koji su po prvi put na Kosovu, o tome šta je ono i za šta će se oni boriti u velikoj političkoj areni kad se politikom budu bavili. Zanimljiva je bila i dinamična atmosfera i bogata diskusija, dosta pitanja i komentara kako i šta dalje kako da se oni uključe i pomognu da se povežu sa svojim vršnjacima ovde, što ćemo mi naravno podržati”, dodao je Kozarev.

Posetu danas nastavljaju obilaskom Sunčane doline u Zvečanu, Rajske banje i Manastira Banjska kao i jezera Gazivode u Zubinom Potoku.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMRakićKozarevstudenti u poseti KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva