:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2019   10:57

0

186

Trofej prvaka sveta stigao na stadion Crvene zvezde

Trofej klupskog prvaka sveta stigao je danas na stadion "Rajko Mitić", nakon odluke Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da Crvenoj zvezdi, ali i ostalim ekipama koje su osvojile Interkontinentalni kup u periodu od 1960. do 2004. godine, zvanično prizna kao titulu najboljeg na planeti.

Sve do 27. oktobra 2017. godine osvajači Interkontinentalnog kupa, pobednici utakmice između šampiona Evrope i Južne Amerike, nisu bili zvanično priznati kao klupski prvaci sveta.

Zato će navijači crveno-belih danas, od 17 sati ispred klupskog muzeja i tri sata pre meča Crvene zvezde i Rada u Superligi, imati priliku da prvi put vide taj pehar.

Do sada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta, već samo sponzorski.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.

Izvor: Танјуг

fudbalCrvena zvezdatrojef klupskog prvaka sveta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva