:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2015   12:05

0

169

Troicki osvojio Sidnej

Srpski teniser je ovim trofejom krunisao period povratka na teren - koji je počeo jula 2014, posle skoro jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila.

Trociki je brzom i efikasnom igrom iznenadio Kukuškina, koji nije mogao da odgovori na "haubice" koje mu je srpski teniser slao od starta meča.

Troicki je u prvom setu, posle kratkog perioda izjednačene igre, dva puta oduzeo servis Kukuškinu, da bi i u drugom delu igre nastavio da "gazi" istom žestinom.

Istina, Kukuškin se posle medicinskog tajm auta zbog grčeva u mišićima vratio u meč, došao do prvog brejka (4:3) ali je to bilo sve što je pokazao, pošto je srpski igrač uzvratio na ovaj kontraudar, napravio drugi brejk i svojim servisom stavio tacku na meč.

Srpskom teniseru, trenutno 92. na svetu, ova pobeda doneće veliki skok na ATP listii, pošto će se u ponedeljak naći na poziciji između 50. i 60. mesta.

Viktor Troicki izjavio je da mu je titula u Sidneju podstrek da i u nastavku sezone, na Australijen Openu, koji počinje u ponedeljak, održi visok nivo igre.

"Već u ponedeljak igram u Melburnu. Posle titule u Sidneju, za mene nema zaustavljanja", poručio je Troicki posle pobede u finalu nad Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

Srpski teniser je čestitao Kazahstancu na velikoj borbi i ocenio da je "meč bio težak za obojicu" pošto su došli iz kvalifikacija.

Troicki je zahvalio prepunom stadionu u Sidneju, ne samo na engleskom, nego i na srpskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje velikog broja navijača.

"Vratiću se u Sidnej i sledeće godine, za ovaj uspeh najviše sam zahvalan treneru i Milošu Jelisavčiću. Oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže", rekao je Troicki.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva