:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2019   23:03

0

198

Trudnice i porodilje mogu da prijave poslodavce

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podsetio je večeras da sve trudnice i porodilje pozivom na 0800-300-307 i izborom opcije dva mogu da prijave poslodavce ako krše njihova prava, i poručio da niko neće biti privilegovan već maksimalno kažnjen.

“Vlada se zauzela za borbu protiv svih onih koji krše prava porodiljama i trudnicama”, rekao je Đorđević u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, od 22. jula do 27.novembra ove godine bilo je ukupno 208 poziva i ticala su se 55 zaposlenih trudnica i 84 žena koje su se nalazile na porodiljskom odstustvu, a telefonom je dato 103 saveta.

“Inspekcija je učinila 105 inspekcijskih nadzora, 13 rešenja i 36 naloga za zapisnike, četiri ukazivanja na prekršaje. Imali smo deset zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, i to se sve odnosilo na 22 poslodavca za ukupno 13 trudnica i devet porodilja”, rekao je Đorđević.

On je dodao da se ceo spisak i registar vodi ažurno, da nema privilegovanih i da se sve nalazi na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u opciji “inspektorat rada”.

U registru se, kaže, može iz nedelje u nedelju videti koji su to poslodavci koji su kršili zakon i koji su oduzeli neko pravo trudnicama i porodiljama.

Izvor: Танјуг

Đorđevićtrudniceprijava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva