:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2023   19:36

0

107

TSC remijem sa Vojvodinom izborio kvalifikacije za LŠ; Zvezda protiv Novog Pazara slavi titulu

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su osvojili drugo mesto u Superligi Srbije.

Fudbaleri TSC-a i Vojvodine odigrali su večeras u Bačkoj Topoli bez pobednika, 1:1 u meču poslednjeg, 37. kola SLS.

TSC je poveo golom Luke Ilića u 66. iz penala, dok je bod Vojvodini doneo Nikola Čumić u 77. minutu.

TSC je drugi na tabeli SLS sa 75 bodova, dok je Vojvodina peta sa 63. Klub iz Novog Sada igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Čukarički je u Beogradu savladao Radnički iz Kragujevca 2:1. Oba gola za Čukarički postigao je Luka Stojanović u 15. i 21. minutu. Jedini strelac za goste bio je Miloš Vidović u 18. minutu. Čukarički je treći na tabeli sa 75 bodova, koliko ima i drugoplasirani TSC. Međutim, ekipa iz Bačke Topole je druga pošto je u regularnom delu sezone osvojila drugo mesto u SLS. Čukarički će igrati u plej-ofu za Ligu Evropa.

Radnički je sezonu završio na osmom mestu sa 42 boda.

Partizan je sinoć pobedio Voždovac 2:1, a "crno-beli" će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Zvezda večeras na meču sa Novim Pazarom slavi titulu

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras na svom terenu od 19 sati ekipu Novog Pazara u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je još ranije obezbedila novu, 34. titulu u domaćem prvenstvu. "Crveno-beli" su ubedljivo prvi na tabeli Superligi Srbije sa 96 bodova, dok je Novi Pazar šesti sa 50.

Ovo je šesta uzastopna titula beogradskog kluba u Superligi Srbije. Crvena zvezda je pre nekoliko dana osvojila Kup Srbije trijumfom protiv Čukaričkog (2:1) i stigla do treće uzastopne "duple krune".

"Crveno-beli" su odlučili da ulaz na meč sa Novim Pazarom bude besplatan za sve navijače, koji su najavili spektakl za pamćenje, pošto će na ovom duelu biti proslavljena 34. titula u istoriji kluba.

"Svi su fizički spremni za utakmicu. Nažalost ponovo imamo 20 mesta, plus dva golmana, a u rosteru 25 igrača, tako da će neko izostati, ali mislim da je do sada grupa bila korektna. Uvek su igrali najspremniji igrači i trudili smo se da svi zabeleže minute. Mislim da je proslava titule prilika da navijači pozdrave igrače, koji su izneli najveći teret. Naravno biće nekih promena u timu, ali neće se ticati isključivo bonus igrača", rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević u najavi meča sa Novim Pazarom.

Izvor: T a n j u g

fudbalSuperliga Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva