Tuča kandidata za poslanike u Skupštini Kosova nakon TV emisije

:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2019   10:19

0

161

Tuča kandidata za poslanike u Skupštini Kosova nakon TV emisije

Kandidati za poslanike dve najuticajnije opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredeljenje, Dardan Molićaj i Haki Abazi, obračunali su se i fizički, nakon izlaska iz studija televizije T7 i učešća u emisiji Presing.

 

Kako prenosi prištinska Gazeta Ekspres, tokom sinoćnjeg razgovora u studiju atmosfera je bila napeta, a sagovornici nervozni, što je rezultiralo njihovim fizičkim obračunom odmah nakon učešća u emisiji.

Reč je o kandidatima dve stranke, čiji su lideri Isa Mustafa i Aljbin Kurti, koje su do poslednjeg dana pregovarale o mogućoj predizbornoj koaliciji na predstojeći prevremenim izborima na Kosovu. 

Dogovor nije postignut zbog neslaganja o kandidatu za premijera.

Abazi je, navodi portal, situaciju van studija kablovske T7 televizije opisao kao napetu i neugodnu u kojoj ga je Molićaj hvatao za grlo i zadao mu udarac nogom.

Molićaj, međutim, tvrdi da se ništa nije dogodilo, osim, kako je rekao, malo napetije rasprave, kao nastavak debate u studiju.

Oglasio se tim povodom Pokret Samoopredeljenje saopštenjem u kojem stoji da "mafijaške bande, koje su zauzele državu strahuju od nadolazećih promena koje će uspostaviti Samoopredeljenje".

Očekuju, kažu, da policija ispita slučaj i preduzme mere, a CIK su pozvali da zabrani kandidaturu osobama sklonim nasilju sa pojedinih lista.

Kosovska policija je sinoć ispitala osumnjičene, nakon što je dobila informaciju o incidentu.

U policijskom saopštenju stoji da su preduzete sve potrebne pravne mere s ciljem razjašnjavanja slučaja.

Novinar Presinga je izjavio da se sve dogodilo van studija, da ništa konkretno nije video, ali da mu je Abazi rekao da ga je Molićaj fizički napao.

Izvor: T a n j u g, Gazeta ekspres

DSKSamoopredeljenjeMolićajAbaziT7tuča političara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva