:

:

TV Most

Foto: TV Puls

clock

April 29, 2019   18:09

0

262

Tucanijada u Gornjem Kuscu

Uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske i vladike Teodosija, u Gornjem Kuscu, nadomak Gnjilana, održano je takmičenje za najjače vaskršnje jaje. I ove godine okupio se  veliki broj meštana, ali su ipak najbrojnija i  najsrećnija bila deca.

Četrnaesta po redu „Tucanijada“ održana je u porti hrama Svetog Save u Gornjem Kuscu. Ovo je inače jedino mesto u Kosovskom Pomoravlju gde se organizuje ovakva manifestacija.

Pre početka takmičenja,  mesni paroh Rade Živković prisutnima je čestitao praznik a učesnicima poželeo dobre rezultate.  Takmičari, njih preko 280, podeljeni su u dve grupe. U prvoj  su do 14 godina, a u drugoj oni stariji.Manifestaciji je prisustvovao i predsednik novobrdske opštine Svetislav Ivanović sa svojim saradnicima.

Dejan Stojković iz Gornjeg Kusca, koji se nalazi na privremenom radu u inostranstvu i ove godine je sa svojom  porodicom došao na manifestaciju.

Vaskrs se oduvek slavio u Gornjem Kuscu, kaže Ranko Makić organizator takmičenja.

Zahvaljujući donatorima,  novobrdskoj opštini  i Osnovnoj školi  "Petar Petrović Njegoš" iz  G. Kusca, za pobednike  turnira obezbeđene su  novčane  nagrade, a za sve učesnike do 14 godina organizator je pripremio  vaskršnje paketiće.

Izvor: TV Puls

Gornje KusceTucanijadaVaskrs
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva