:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 19, 2020   13:28

0

136

Turistička organizacija Gračanice učestvuje na Međunarodnom sajmu u Beogradu

Turistička organizacija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. "Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

Petrović je kazao da nastavljaju sa radom na promociji sveobuhvatne turističke ponude Gračanice.

"Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista. S obzirom da Gračanica nema dovoljno turističkih atrakcija da zadrži turiste duže vreme, imamo dosta informacija o drugim opštinama i turističkim zanimljivostima van opštine Gračanica. Gledamo da umrežimo celu turističku ponudu, ne samo Gračanice, već i okolnih opština, kako bismo turiste ubedili da noće kod nas, a da ovde iz Gračanice, kao centra, obilaze sve druge lokacije“, kazao je Petrović.

Zajedno sa Turističkom organizacijom, na Sajmu turizma će se pojaviti i Nacionalni ansambl narodnih pesama i igara "Venac", koji će predstaviti igre sa centralnog Kosova, ali i Udruženje žena "Avenija“ sa svojim proizvodima.

Petrović kaže da je subota, 22 februar, glavni dan kada će se TOG predstaviti.

"Ove godine smo pripremili puno promotivnog materijala, uradili smo dve nove brošure koje će biti predstavljene na sajmu. Takođe, na sajmu će biti predstavljene viteške borbe u okviru promocije "Šild festivala", kao i nekoliko spotova koji promovišu sam festival, naše crkve, Vidovdan, opštinu Gračanica“, kazao je Petrović.

Zahvaljujući TOG-u, iz godine u godinu centralno Kosovo posećuje sve veći broj turista. Teodora Đokić kaže da je u toku 2019. godine manastir Gračanicu obišlo oko 120.000 ljudi, a arheološko nalazište "Ulpiana“ oko 40.000.

"Sve veći broj turista dolazi u Gračanicu, upravo s namerom da poseti manastir Gračanicu, ali i arheološko nalazište `Ulpiana` koje od 2016. godine, kada je došlo do renoviranja, odnosno do malo većeg ulaganja, postalo veoma popularna turistička atrakcija u Gračanici“, kazala je Đokićeva.

Petrović je dodao da je tokom prošle godine broj noćenja u ugostiteljskim objektima u Gračanici porastao za 6.000, odnosno da je zabeleženo ukupno 82.000 noćenja, što je ujedno i jasan pokazatelj da ova opština postaje sve interesantnija turistima.

Međunarodni sajam turizma pod nazivom "Put pod noge“ održava se po 42. put u Beogradu od 20. do 23. februara. Ove godine na Sajmu turizma učestvuje više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja.

Izvor: Radio KiM

KiMGračanicaturizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva