:

:

TV Most

Foto: RTV Podrinje

clock

Mart 25, 2023   15:50

0

81

Turistička ponuda Srbije na sajmu u Zagrebu

Turistička organizacija Srbije, učešćem na desetom Međunarodnom sajmu turizma ,,Place2Go" u Zagrebu, nastavlja da promoviše turističku ponudu Srbije.

U danima trajanja sajma, od 24. do 26. marta, tržištu Hrvatske biće predstavljena turistička ponuda Srbije, kratki odmori u gradovima, kulturni turizam, festivali i manifestacije planirani da se održe tokom leta, kao i bogata ponuda Srbije za ljubitelje prirode, avanture i aktivnog odmora, navodi se u saopštenju TOS-a. 

Na štandu TOS-a, svoju ponudu predstaviće i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Beograda, Loznice, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Novog Pazara, Stare Pazove, Sokobanje, Sombora, Kragujevca, Temerina i Valjeva, kao i hotel ,,Pupin" iz Novog Sada.

Prvog dana Sajma štand TOS-a posetila je Jelena Milić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj.

Tržište Hrvatske je za Srbiju veoma značajno, jer su turisti iz ove zemlje u prvih 10 po broju ostvarenih noćenja. 

Samo u 2022. godini u Srbiji je boravilo oko 90.000 turista iz Hrvatske, što je 41 odsto više u odnosu na 2021. godinu i realizovali su više od 190.000 noćenja, 127 odsto više u odnosu na 2021. godinu.

Turistička organizacija Srbije i ove godine planira intenzivnu kampanju na tržištu Hrvatske, organizovanjem studijskih putovanja za novinare i influensere, kao i oglašavanjem na portalima i digitalnim kanalima komunikacije.   

Učešće na sajmu potvrdilo je više od 200 izlagača iz 20 država. 

Izvor: T a n j u g ; foto: RTV Podrinje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva