:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2020   17:13

0

146

Turizam i saobraćaj u vreme korone na centralnom Kosmetu

Strategijom razvoja turizam i ugostetiteljstvo su sa poljoprivredom označeni kao najvažnija razvojna poluga Opštine Gračanica. Upravo su se turizam i ugostiteljstvo našli na udaru krize nastale zbog pandemije koronavirusa, što će u svakom slučaju napraviti izuzetno veliku štetu ovim dvema važnim privrednim delatnostima.

“To je ono od čega Opština živi, mogu reći da smo imali 100.000 turista prošle godine i naša Opština je poznata po tome. Siguran sam da će se šteta prouzrokovana pandemijom koronavirusa osetiti u nekom narednom periodu, ali zasigurno ćemo organizovati sastanak i videti na koji način možemo da pomognemo. Možemo da zatražimo pomoć od relevantnih institucija i organizacija koje imaju adekvatne programe za ovu situaciju,” rekao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović za RTV Gračanica.

Ugostitelji ističu da će ako situacija sa koronavirusom i merama ograničenog kretanja potraje ovo biti veoma težak period za sve njih.

Kao posledica koronavirusa već dva meseca prekinut je i sav lokalni i međugradski prevoz na ovom području.

“U velikom smo problemu, ne radimo već dva meseca a za nas su ovo predstavlja veliki gubitak. Još ne znamo sa sigurnošću koliki su gubici ali moramo da prihvatimo celokupnu situaciju, jer se ovo ne dešava samo kod nas, rekao je vlasnik preduzeća “KIMKO” Bogoljub Marinković.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ističe da zna u kakvoj su se krizi našli prevoznici i da će uložiti sve napore da im pomogne.

Iako će se računi koje je napravila epidemija koronavirusa tek sumirati, ono što je evidentno je da nema te sfere života na koju ona neće ostaviti dugoročne posledice.

Izvor: RTV Gračanica

KiMturizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva