:

:

TV Most

Foto: facebook/Ja volim Zubin Potok

clock

Februar 14, 2020   13:36

0

369

Turizam u funkciji održivog razvoja opština Zubin Potok i Peć

U Domu kulture u Zubinom Potoku, održana je prezentacija “Turizam u funkciji održivog razvoja opština Zubin Potok i Peć“, analiza koju je radio Institut za teritorojalni razvoj u saradnjim sa ovim opštinama. Cilj projekta,  osim da se razvije turizam, je i očuvanje prirodnih resursa kao najvećih turističkih potencijala.

Institute za teritorijalni razvoj u saradnji sa opštinom Zubin Potok godinama radi na razvoju turizma u Ibarskom Kolašinu a razultati su itekako vidljivi. Ovaj kraj postaje prepoznatljiva turistička destinacija u regionu i svetu.

“Razvijamo razne turističke sadržaje od planinarenja, sportova na vodi… a takođe, uspostavljamo saradnju sa susednim regijama. Kroz ovaj projekat pokušali smo da skrenemo pažnju na održivi turizam tako da sve potencijele koje koristimo u ovom trenutku koristimo do stepena kada mogu biti održivi i za buduće generacije”, rekao je Dragiša Mijačić, direktor INTER-a.

U pitanju su projekti očuvanja životne sredine, bio diverziteta…

Jezero Gazivode, planina Mokra Gora, reka Ibar najveći su potencijali Ibarskog Kolašina da turizam u ovom delu južne srpske pokrajine bude održiv i da utiče na ekonomski razvoj.

“Opština Zubin Potok sada ima konkretne rezultate, konkretnu turističku ponudu i na ovogodišnjem sajmu turizma, koji je za desetak dana, imaćemo prve konkretne ponude, prve aranžmane koje ćemo ponuditi na lokalnom ali i širem evropskom tržištu”, izjavio je Srđan Vučinić, savetnik gradonačelnika opštine Zubin Potok.

Na prezentaciji je prikazan dokumentarni film o razvoju turizma u opštinama Zubin Potok i Peć, koji je rezultat rada medijskih partnera “Crno beli svet” i “Telegrafi”.

Izvor: TV Most

KiMZubin PotokPećIbarski Kolašinturizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva