:

:

TV Most

Foto: NSPM

clock

April 20, 2021   18:22

0

50

Turković instruiše ambasadore BiH o non-pejperu

Ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu poslala je instrukcije kako postupati sa navodnim non-pejperima, uz upozorenje da su dužni da što, kako je navela, rezolutnije iznose precizne, tačne i verodostojne informacije o zemlji i njenim legitimnim institucijama i procesima.

U pismu, koje je u posedu sarajevskog portala Klix, navodi se, između ostalog, da je BiH nezavisna, međunarodno priznata i samostalna država, članica Ujedinjenih naroda, Saveta Evrope, OSCE-a i drugih međunarodnih organizacija, država koja je podnela zahtev za članstvo u Evropskoj uniji, kao i država partner Severnoatlantskog saveza (NATO).

"Promovisanje ideja o promeni granica Bosne i Hercegovine suprotno je demokratskim principima, ljudskim pravima, relevantnim odlukama i stavovima institucija Evropske unije. Dovođenje u pitanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine predstavlja najgrublje kršenje ne samo Ustava BiH već i njenog međunarodnopravnog statusa i pozicije", navela je Turkovićeva.

U opširnm osvrtu na to šta je BiH ostvarila u poslednjih 25 godina, Turković od diplomatskih predstavnika BiH u svetu traži da vlasti države i zvaničnike institucija u kojim su akreditovani upoznaju o tome da svaka zlonamerna ideja koja ciljano negira kontinuitet BiH u njenim međunarodno priznatim granicama ugrožava ogromni napredak postignut, uz snažnu međunarodnu pomoć SAD, UN, EU i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

"Ovakvo delovanje ujedno ne doprinosi ni regionalnoj saradnji i stabilnosti, ne potpomaže proces pomirenja i atmosferu međudržavnog uvažavanja, gde su ostvareni krupni pomaci, a naročito je štetno po interese građana BiH u zemlji i svetu", navela je, između ostalog Turković.

Izvor: T a n j u g

Bisera TurkovićBiHnon pejper
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?