:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 29, 2023   13:51

0

47

Turska izdala upozorenja za putovanja u SAD i Evropu

Turska je izdala upozorenje o putovanju za SAD i neke evropske zemlje, ukazujući na sve veći broj incidenata protiv stranaca i rasističkih napada, kao i na rastuću versku netoleranciju.

Širom SAD se održavaju protesti nakon što je Tajr Nikols podlegao povredama pošto ga je pretukla policija u Memfisu, u državi Tenesi, navedeno je u saopštenju, prenela je Anadolija.

Sa druge strane, primećeno je da je nedavno širom SAD bilo verbalnih i fizičkih napada protiv stranaca i rasizma, stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U odvojenom saopštenju, Ministarstvo je saopštilo da je došlo do porasta antiislamskih, ksenofobičnih i rasističkih akcija u nekim evropskim zemljama, kao i propagandnih demonstracija protiv Turske grupa povezanih sa terorističkim organizacijama. Ova dešavanja, koja odražavaju opasne dimenzije verske netolerancije i mržnje u Evropi, jasno otkrivaju alarmantan nivo koji su dosegli rasistički i diskriminatorni pokreti u Evropi, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, pozvalo građane da se obrate lokalnim snagama bezbednosti tako što će postupati smireno u odnosu na ksenofobično i rasističko uznemiravanje i napade, kao i da pomno prate lokalne medije i prate dodatna upozorenja i saopštenja lokalnih bezbednosnih snaga, tursko Ministarstvo spoljnih poslova, turske ambasade i turske konzulate.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva