:

:

TV Most

clock

Mart 25, 2019   17:31

0

277

Turski zvaničnici: Nije bilo upada naših aviona u Grčku

 Turski zvaničnici demantovali su danas optužbe grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da su turski borbeni narušili grčki vazdušni prostor i ometali helikopter kojim je on leteo na ostrvo Agatonizi u Egejskom moru.

Turski bezbednosni zvaničnik, koji je dao izjavu za AP u vezi ovog slučaja pod uslovom da ostane anoniman zbog strogih vladinih pravila, rekao je da nije bilo nikakvih pokušaja uznemiravanja od strane turskih aviona tokom današnjih aktivnosti grčkog premijera.

„Turski avioni su izvršavali svoje redovne dužnosti. “ naglasio je turski zvaničnik.
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da su turski borbeni avioni ometali helikopter kojim je leteo na udaljeno grčko ostrvo, na proslavu Dana nezavisnosti i dodao da te „gluposti nemaju smisla“ jer će Grčka uvek braniti svoj nacionalni identitet.

Kako je rekao, njemu su turski borbeni avioni poželeli „dobrodošlicu“ narušivši grčki vazdušni prostor tokom njegovog dolaska na ostrvo Agatonizi, u Egejskom moru, prenela je agencija AP.

Grčka i Turska imaju napete odnose zbog više spornih pitanja, uključujući spor o vodama u Egejskom moru.

Atina se često žali da turski borbeni avioni narušavaju grčki vazdušni prostor, nekad leteći direktno iznad grčkih ostrva, navodi AP.

Izvor: Танјуг

TurskaGrčkaavioniupad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva