:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2019   16:07

0

166

Tužilac iz postupka protiv Ljimaja na čelu Specijalnog tužilaštva za zločine OVK

Tužilac Aleks Vajting biće šef istraga u Specijalizovanom tužilaštvu koje se bavi istraživanjem zločina po izveštaju Dika Martija.

Kako se navodi u saopštenju Specijalizovanog tužilaštva, Vajting (54) je tužilac francuske i američke nacionalnosti s dugogodišnjim iskustvom kako u nacionalnim tako i u međunarodnim krivičnim postupcima.

Kako se precizira, Vajting je radio u Međunarodnom krivičnom sudu (MKS) i Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).

U Specijalizovano tužilaštvo, došao je sa Pravnog fakulteta Univerziteta Harvard, gde je bio profesor prakse.

Prethodno je, od 2010. do 2013, radio u tužilaštvu MKS-a, prvo kao koordinator istraga, a zatim kao koordinator krivičnih postupaka.

Od 2002. do 2007, Vajting je u MKSJ bio glavni tužilac u postupku protiv Fatmira Ljimaja, Isaka Musljiua i Haradina Balje i glavni tužilac u postupcima protiv Milana Martića i Dragomira Miloševića.

Pre nego što se pridružio MKSJ, bio je savezni tužilac SAD, prvo u Krivičnom odseku Odeljenja za građanska prava u Vašingtonu, a zatim u Tužilaštvu SAD-a u Bostonu, gde se bavio slučajevima organizovanog kriminala i korupcije.

Vajting je diplomirao na Koledžu Jejl i na Pravnom fakultetu Jejl, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

KiMspecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva