:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2021   18:29

0

178

Tužilac Smit izneo argumente zbog kojih Veselji treba da ostane u pritvoru

Specijalni tužilac Džek Smit dostavio je dokument pretpretresnom sudiji suda u Hagu, u kome je naveo argumente zbog kojih smatra da bi Kadri Veselji i dalje trebalo da ostane u pritvoru, prenosi Gazeta Ekspres.

U svojim argumentima Smit je pomenuo izjavu vršioca dužnosti predsednika Organizacije veterana OVK Fatona Klinakua da će objaviti dokumente Specijalnog suda u slučaju da do njih dodju.

Ova izjava, uz kampanju „Sloboda ima ime, OVK“, dva su od mnogih argumenata koje je Smit nabrojao i koji, prema njemu, povećavaju rizik u slučaju da Kadri Veselji bude pušten iz pritvora.

„4. juna 2021. godine, Faton Klinaku dao je intervju u kojem je obećao da će objaviti poverljive dokumente Specijalizovanih veća ako dopadnu u njihove ruke. Klinaku je aktuelni predsednik veterana OVK, jer se bivši predsedavajući i zamenik predsednika procesuiraju u Specijalizovanim većima zbog identičnog ponašanja“, navodi se u dokumentu, prenosi Ekspress.

Smit ovo vidi kao spremnost pristalica optuženog da ometaju proces.   

Što se tiče kampanje „Sloboda ima ime, OVK“,  po mišljenju Smita, ona je veoma glasna poslednjih meseci, što pokazuje konkretnu i aktivnu mrežu podrške optuženima.

U pomenutom dokumentu, Smit se osvrnuo i na Veseljijevu posetu Kosovu kada se njegovom ocu pogoršalo zdravstveno stanje. Tužilac navodi da treba naglasiti uzorno ponašanje Kadrija Veselija, ali i da to ne menja nivo rizika.

Izvor: Kosovo Onlajn

Specijalizovana većaKadri VeseljiOVKHagDžek Smit

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva