:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2021   12:19

0

66

Tužilaštvo Bugarske: Ljudska greška uzrok tragedije na auto-putu Struma

Ljudska greška je glavni uzrok tragedije na auto-putu Struma, izjavio je zamenik bugarskog državnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov, navodeći da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali u autobuskoj nesreći umrli od posledica gušenja, a ne od udarca.

Zamenik bugarskog generalnog tužioca Borislav Sarafov kaže da to znači "da su nastradali bili živi u vreme požara. Procenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće", prenosi severnomakedonski portal "Libertas".

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje.

"Verzije o terorističkom aktu i naftnim cevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene", rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva u petak kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Prema rečima Sarafova, na licu mesta su pronađena 44 tela, što je potvrdila i portparolka Generalnog tužilaštva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Navela je da je upoznala čoveka koji je preživeo tragediju, a koji joj je, kako dodaje, ispričao kako je razbio staklo u autobusu i da je spasao osam ljudi, a ne sedam.

"Tokom uviđaja pronađena su 44 tela. Prema podacima kojima raspolažemo, putovale su 52 osobe, 44 tela su pronađena, a hospitalizovano je sedam osoba - četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka, gde je osma osoba", izjavila je Mileva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva