:

:

TV Most

Foto: Novosti online, printscreen

clock

Jul 15, 2021   9:19

0

37

Tužilaštvo: Puštanje Tačija iz pritvora bilo bi pogubno za dalji proces

Specijalni tužilac Džek Smit je u podnesku, na zahtev odbrane Hašima Tačija za puštanje iz pritvora, naveo da je jedan od razloga zbog čega Tači treba da ostane u pritvoru, njegov politički uticaj na Kosovu*, prenosi Ekonomija onlajn.

Tužilaštvo u Hagu je tome u prilog navelo slučaj bivšeg šefa KIA Krešnika Gašija koji je pokušao krađu dokumenata u predsedničkom sefu 6. novembra prošle godine, nakon Tačijevog odlaska u Hag.

"Ovaj incident se dogodio dan nakon što je Tači uhapšen i za vreme dok su se u njegovoj rezidenciji odvijale operacije istrage i konfiskacije. To ne samo da ne predstavlja uticaj, već su okolnosti koje su dokaz nezakonitog mešanja pristalica optuženog, štaviše pokazuju dokle su njemu podređeni spremni da idu", naveo je tužilac Smit u podnesku, te stoga smatra da bi bilo kobno da se Tači brani sa slobode, pod uslovom prebivališta obezbeđenog na Kosovu ili u trećoj zemlji.

U podnesku tužioca navedeno je da je odbrana bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini podnela zahtev da se njemu omogući boravak u nekoliko zemalja, kao mogućih trećih zemalja, navodeći ih u 16 tačaka.

Takođe se ističe da "treća zemlja“, u kojoj bi eventualno Tači boravio, nema obavezu da se pridržava pravila Specijalizovanih veća, što bi Tačiju omogućilo da komunicira sa članovima porodice i sa bilo kim drugim.

"Njegovo puštanje u treću zemlju radikalno kompromituje uslove nadgledanja od strane Specijalizovanih veća i Specijalnog tužioca, jer Specijalni sud može da vrši svoju nadležnost samo na Kosovu, kao i policijske snage na osnovu iste nadležnosti“, navodi se u Smitovom podnesku.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online

KiMTačiSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?