:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2020   15:44

0

101

Tužilaštvo traži pritvor za direktora železnice i ostale

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda odredi pritvor direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću i još trojici osumnjičenih za davanje i primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Prethodno su svi saslušani pred tužiocem, a odluku o pritvoru doneće do kraja dana sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Naredbom o sprovođenji istrage, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Pored Jevtića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada, Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanovića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva