:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2020   8:30

0

266

Tviter označio Trampov tvit; Tramp: Tviter se meša u izbore!

Tviter je prvi put pozvao korisnike da provere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsednik Donald Tramp, koji je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora.

Tviter je, naime, upozorio korisnike da provere tvrdnje Donalda Trampa o glasanju putem pošte.

Tramp, koji ima više od 80 milona pratilaca na Tviteru, prethodno je u objavama tvrdio da bi glasanje putem pošte bilo "u značajnoj meri nepošteno" i da bi rezultiralo "nameštenim izborima".

Tviter je plavim uzvičnikom ispod tog tvita upozorio korisnike da provere činjenice o glasanju putem pošte i usmerio ih na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao "nepotvrđene".

Američki predsednik odmah je u tvitu odgovorio Tviteru, ocenjujući da se ta kompanija meša u američke predsedničke izbore.

"Tviter potpuno guši slobodu govora i ja, kao predsednik, neću to dopustiti!", napisao je Tramp.

Tramp je napisao da je Tviter zasnovao svoje tvrdnje na osnovu "lažnih vesti Si-En-En" i, kako je naveo, "Amazonovog Vašington Posta".

Tviter je potvrdio da je to prvi put da je primenjeno pravilo posebnog obeležavanja na tvitu predsednika SAD-a, od kada je ranije ovog meseca uvedena nova politika kompanije kada je reč o plasiranju "obmanjujućih informacija".

Izvor: T a n j u g

Donald TramptviterizboriSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva