:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2020   17:36

0

147

U aprilu novi Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd-Priština

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine na dužnost bi trebalo da stupi početkom aprila, saznaje T a n j u g  u Briselu.

Diplomatski izvori navode da bi procedure u vezi s imenovanjem Specijalnog predstavnika za dijalog Beograd-Priština, a moguće i za Zapadni Balkan, trebalo da budu okončane do kraja marta, a da se imenovanje zvanično očekuje u prvoj nedelji aprila.

Navodi se i da se, iako još nema zvanične odluke Saveta EU, imenovanje dosadašnjeg šefa slovačke diplomatije Miroslava Lajčaka na funkciju EUSR ne dovodi u pitanje.

Šef diplomatije EU Žosep Borel koji je i predložio Lajčaka kaže da je uveren da će bivši šef diplomlatije Slovačke odraditi odličan posao kao specijalni izaslanik EU u nastvku dijaloga Beograda i Prištine.

Još nije poznato koje će inegrenicje, pored posredovaja u dijalogu Beograda i Prištine, imati novi EUSR kada je reč o regionu Zapadnog Balkana.

U okviru mera uvedenih u cilju suzbijanja širenja KOVID19 procedura imenovanja EUSR kao i mnoge druge odluke na nivou EU biće donete pisanim putem.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva