:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2022   14:44

0

147

U Babinom Mostu otvoreno izdvojeno odeljenje PU "Kosovski božur"

Zahvaljujući podršci i ulaganju Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Babinom Mostu otvoreno je izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove „Kosovski božuri“.

Za opremanje prostora ove ustanove i nabavku didaktičkog materijala - kompletan inventar, edukativni materijal, igračke, projektor platno i druge namene, Kancelarija za KiM je izdvojila sredstva u iznosu od oko 700.000 dinara, kako bi deca koje borave u ovom vrtiću imala prijatnije i adekvatije uslove za svoj boravak, igru, ali i pripremu za školu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Meothiju.

U ustanovi boravi 30 dece uzrasta do pet godina.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov kaže da je ovo značajna podrška odrastanju naših najmlađih, posebno onih koji žive južno od Ibra. 

"Kancelarija za KiM kontinuirano podržava i realizuje projekte koji utiču na poboljšanje kvaliteta života našeg naroda na Kosovu i Metohiju, a posebno su nam značajni projekti podrške za naše najmlađe. Izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove u Babinom Mostu je uređeno po svim standardima i ne zaostaje za najsavremenijim ustanovama ovog tipa u bilo kom delu naše zemlje. Izuzetno nam je važno da naša deca na KiM budu dobro pripremljena za đačke dane, ali isto tako da se kroz boravak u vrtiću socijalizuju, razvijaju osećaj pripadnosti, zajedništva i solidarnosti sa svojim vršnjacima. Snažan nam je motiv da radimo i gradimo temelje srećnog detinjstva našim najmlađima i u narednom periodu", navela je Miladinov.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMSvetlana MiladinomPU Kosovski božurBabin Most
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva