:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Februar 13, 2020   22:38

0

257

U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

U Banjaluci je večeras obeležen Dan državnosti Srbije, a sa svečanog prijema za predstavnike političkog i javnog života u Republici Srpskoj, uz poruke zajedništva i ove godine ocenjeno je da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu, te da njene veze sa RS nikada nisu bile bolje.

Samo zajedništvo i sloga put su do veće snage i Srbije, ali i Republike Srpske, ključna je poruka sa obeležavanja Dana državnosti Srbije, koji se sedmi putu održava u Banjaluci, prenosi RTRS.

"Mislim da samo tako treba i da nastavimo u tom pravcu, jer samo kad smo zajedno smo jači. Čestitam svim državljanima Srbije koji žive u Republici Srpskoj i svim Srbima u Republici Srpskoj Dan državnosti Srbije, rekao je Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

Čestitka je stigla i od predsednice Republike Željke Civjanović. Iako Srpska i Srbija već sarađuju u oblastima školstva, zdravstva, privrede, iako odnosi, kako kaže, nikada nisu bili bliži, ona vidi prostor za dodatni napredak.

"Ja bih se zahvalila na onom što jesu dobri odnosi i bratska ljubav koju dobijamo od Srbije, kao i veliko političko razumevanje, ali isto tako i ekonomska i finansijska podrška i sigurna sam da će naši odnosi u budućnosti, integracija o kojoj govorimo već dugo, dobiti svoje dimenzije u svim oblastima", istakla je Cvijanović.

Da je Srbija ključni faktor regiona poruka je i predsednika republičkog parlamenta Nedeljka Čubrilovića.

"U istoriji državnosti Srbije srela su se dva datuma Sretenje 1803. i 1834, i Srbija i do današnjih dana obeležava te datume. Zahvaljujemo Srbiji što je tokom svih ovih godina bila na pomoć i Republici Srpskoj i BiH, rekao je Čubrilović.

Čestitku povodom Dana državnosti Srbije uputio je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: T a n j u g

Republika SrpskaBanjalukaSrbijaDan državnostiŽeljka Cvijanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva