:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2023   15:41

0

134

U Barajevu sahranjena Slobodanka Kostić; Petković: Država neće stati dok se ne pronađu nestali, ubijeni, ubice i nalogodavci

Na seoskom groblju u Barajevu u Guncatima danas je sahranjena 82-godišnja baka Slobodanka Krstić iz mesta Rečane, opština Suva Reka, koja do smrti nije saznala sudbinu svoje dvojice sinova,za koje se sumnja da su ih 1998 godine oteli pripadnici tzv OVK. Bezuspešno se godinama trudila da sazna zašto si kidnapovani ni krivi ni dužni,a umrla je ne saznavši ni gde su im kosti.

Tužni prizori na seoskom groblju u Barajevu. Jedina preostala ćerka bake Slobodanke Krstić, njeni unuci snahe i rođaci okupili su se da odaju počast i daju poslednji pozdrav ovoj hrabroj ženi čija će tragična sudbina ostati upamćena. Pripadnici tzv OVK davne 1998. kidnapovali su joj dvojicu sinova, a ona nije doživela da dočeka da sazna gde se nalaze njihovi ostaci. Njena snaha kaže da je sačekala da joj se uda unuka koju je posebno volela, koja je mnogo podsećala na sina, i onda ih je napustila.

Tragična sudbina Slobodanke Krstić nažalost nije jedina na Kosovu i Metohiji. Mnoge porodice  i dalje tragaju za posmrtnim ostacima svojih najmilijih, a Priština i pored brojnih dogovora koji su postignuti u Briselu o rešavanju sudbine nestalih, i dalje opstruira taj postupak, kaže direktor kancelarije za KiM Petar Petković koji je prisustvovao sahrani ove hrabre žene. 

„Ono što je sigurno je da Srbija nikada neće odustati od namere da se rasvetli sudbina svih onih koji su nestali ili kidnapovani na Kosmetu“, istakao je on.

„Takva sudbina koja je zadesila našu Slobodanku, zadesila je i brojne porodice, stotine i stotine porodica koje i dalje čekaju da nađu smiraj i da pravda konačno bude zadovoljena. Poručujem pred odrom naše Slobodanke da država Srbija nikada neće stati dok se ne pronađe i poslednji ubijeni, kidnapovani Srbin koji je stradao od zločinačke ruke UČK“, poručio je Petković.

On je naglasio da pitanje nestalih nije političko pitanje već humanitarno i civilizacijsko pitanje.

„Ne samo da ćemo se boriti da pronađemo svakoga, jer još uvek čekamo da Priština krene sa iskopavanjem devet preostalih mesta, a ima ih još za koja imamo saznanja da ispod zemlje kriju tela naših najmilijih, već i da se pronađu sve ubice i svi nalogodavci ovih monstruoznih zločina za koje nema i ne postoji nikakvo opravdanje“, poručio je Petković.

Baka Slobodanka Krstić iza sebe je ostavila ćerku,osmoro unučadi i dve snaje,koje će se i dalje truditi da ispune Slobodasnkinu poslednju želju,a to je gde se nalaze kosti njenih sinova.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva