:

:

TV Most

clock

April 08, 2020   11:25

0

80

U Beograd sleteo avion sa medicinskom pomoći iz Turske

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas oko 10.30 je sleteo avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske. Turska dopremanjem medicinske pomoći želi da pokaže da stoji uz Srbiju u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi, poručio je ambasador Turske u našoj zemlji Tanžu Biglič.
 

"Želim da građani prijateljske zemlje Srbije iz ove katastrofe izađu sa najmanjom mogućom štetom", rekao je Biglič novinarima na aerodromu "Nikola Tesla", gde je sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vuilon dočeo avion koji je dopremio pomoć iz Turske.
Ambasador je, takođe, izrazio saučešće zbog svih građana koji su izgubili život usled virusa korona.
"Prolazimo kroz težak period. U Turskoj postoji izreka da se prijatelj prepoznaje u crnim danima. Možda ova pomoć neće da reši sve probleme, ali Turska želi da pokaze da stoji uz Srbiju u teškim trenucima kroz koje prolazi", rekao je Biglič.
"Želim da se vrlo brzo vratimo danima mira i blagostanja. Ostanine zdravi", poručio je Biglič.
Donacija iz Turske sadrži različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela, kao i 1.500 testova za Kovid 19.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći koja je, kaže, stigla u pravo vreme.
"Ne samo da se u ovim trenucima poznaju prijatelji i zemlje koje Srbiju doživljavaju kao prijatelja, već se prepoznaje i budućnost", ukazao je Vulin.
Prema njegovim rečima, u ovakvim vremenima gradi se politika za budućnost.
Srbija će umeti da pamti ko joj je pomogao i da buduću politiku usmerava u skladu sa takvim činjenicama", poručio je ministar.
Kada nam je bilo najteže, kada nam je trebala pomoć, a ljudi umirali, nisu nam se, kaže ministar, javile sve zemlje, pa će one koje jesu imati našu zahvalnost i razlog da veruju da će im Srbija biti prijatelj.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva