:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2022   9:26

0

56

U Bondstilu boravi 16 Avganistanaca, koji zbog povezanosti sa teroristima ne mogu u SAD

U kampu Bondstil nalazi se oko 100 avganstanskih izbeglica koje očekuju da budu prebačene u SAD, međutim kako su saopštila dva zvaničnika administracije za portal Aksios, 16 izbeglica, zbog umešanosti sa talibanima i terorističkim organizacijama neće otići u SAD, prenosi Koha.

Iz američkog Saveta za nacionalnu bezbednost poručili su da će svi Avganistanci koji beže biti podvrgnuti rigoroznom procesu kontrole.

Proces sprovode obaveštajci, policija, kao i profesionalci za borbu protiv terorizma u Ministarstvu odbrane i bezbednosti.

"Dok je većina evakuisanih Avganistanaca prošla kroz ovaj proces, malom broju pojedinaca je odbijen ulazak i to je primer da sistem funkcioniše kako treba“, poručili su iz Saveta.

Mohamed Arif Sarari, koji boravi u kampu Bondstil, radio je sa CIA, a kasnije služio kao šef obaveštajne službe Avganistana. On je poručio za ovaj američki portal da svi Avganistanci na Kosovu čekaju odlazak u SAD.

SAD su postigle sporazum sa Vladom Kosova da privremeno prihvate avganistanske izbeglice.

U kampu Bondstil ima oko 100 izbeglica.

Prema sporazumu postignutom između Kosova i SAD, Avganistanci kojima je zabranjen ulazak u SAD moraju da napuste Kosovo do septembra.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva