:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 19, 2021   16:24

0

169

U Briselu protesti protiv restriktivnijih anti-kovid mera

U Briselu su danas održani mirni protesti hiljade demonstranata, koji su se okupili kako bi protestovali protiv restriktivnih mera koje je uvela belgijska vlada, a da bi se suprotstavila naglim porastima broja infekcija i pojavi omikron soja korona virusa.

Kako navodi AP, na demonstracijama su bili prisutni policajci raspoređeni na ulicama u slučaju incidenata, s obzirom na to da su prethodni protesti prerastali u nasilje, hapšenje i povrede.

Neki demonstranti su marširali sa plakatima na kojima je pisalo "slobodna zona", "imao sam svoju poštenu dozu vakcine" i "dosta je bilo", navodi AP.

Demonstranti su protiv saveta Vlade da se vakcinišu, uključujući tu i obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika, koji od 1. januara ako se ne vakcinišu, rizikuju da izgube posao.

Evropska komisija sa sedištem u Briselu danas se dogovorila sa farmaceutskom kompanijom Fajzer/Biontek da ubrza isporuka vakcina protiv korona virusa.

Navodi se da će kompanija isporučiti dodatnih 20 miliona doza vakcina, od januara do marta državama članicama Evropske unije.

Belgijski protest dolazi dan nakon sličnih u drugim prestonicama, uključujući Pariz i London.

Zemlje širom Evrope krenule su sa uvođenjem restriktivnijih mera kako bi zaustavile novi talas infekcija korona virusa podstaknut visoko prenosivim omikron sojem.

Svetska zdravstvena organizacija navela je u svom poslednjem izveštaju ovog vikenda da je omikron soj korona virusa otkriven u 89 zemalja.

Izvor: Танјуг

Briselantikovid mereprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva