:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 10, 2021   16:57

0

204

U Bujanovcu prvu dozu primilo 2.730, revakcinisano 2.285 osoba iz Kosovskog Pomoravlja

Građani iz Kosovskog Pomoravlja vakcinišu se u Domu zdravlja u Bujanovcu protiv kovida 19. Do sada je ovde dato 5.015 doza, od čega je 2,730 primilo prvu vakcinu, a 2,285-oro je i revakcinisano, javlja sa lica mesta RTV Puls. 

 

Doktor Nenad Živković iz Zdravstvenog centra Gnjilane angažovan je na punktu u Bujanovcu.

„S obzirom na situaciju da su privremene institucije u Prištini zabranile vakcinaciju našeg stanovništva na prostoru Kosova i Metohije, bili smo prinuđeni da se sami organizujemo uz pomoć Kancelarije za KiM i predsednika Aleksandra Vučića koji su nam izašli u susret i obezbedili dovoljne količine vakcina“, kaže dr Živković.  

Danas je po prvu dozu vakcine došlo 250 građana iz Kosovskog Pomoravlja, a za četvrtak je planirana revakcinacija 170 ljudi. 

„Vakcinišem se zbog zdravlja, zbog svega, zbog sigurnosti“, kaže jedan od sveževakcinisanih Jovica Živković iz Boljevca, nakon imunizacija, što su pre njega učinili i supruga, majka i otac.

U početku su u Bujanovcu bili vakcinisani zdravstveni radnici, nakon toga osobe starije od 65 godina, a sada mogu da se prijave svi građani Kosovskog Pomoravlja. 

„Postoji jedna osnovna misao – sačuvati drugog od sebe, što važi pogotovo za nas stare koji smo imali  svoj životni i radni vek, ali moramo da mislimo na mlađe“, kaže Srboljub Maksimović iz novobrdskog sela Zebince.

Da bi neko ušao u proceduru za vakcinisanje, neophodno je da se prijavi u jednoj od 30 ambulanti u Kosovskom Pomoravlju ili u opštoj bolnici u Pasjanu, a posle toga će biti obavešten o detaljima.

Osim nekih lokalnih reakcija, kao što je bol na mestu uboda ili blago povišena temperatuara, do sada kontraindikacija nije bilo, kažu lekari.

Zdravstveni centar Gnjilane zahvaljuje kolegama iz Bujanovca koji su se pokazali kao odlične kolege i domaćini u uslovima pandemije.

„Znamo da radimo pravu stvar. Vakcinacija je imperativ, masovna i preporučena i mi to i možemo i moramo da realizujemo“, rekla je v.d. direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović. 

U proseku se, samo za građane Kosovskog Pomoravlja, u Bujanovcu dnevno podeli oko 200 doza vakcina protiv koronavirusa, a radno vreme je od osam do 15 časova. 

Pored Bujanovca, građani sa Kosova i Metohije se vakcinišu i u Kuršumliji i Raški.

Izvor: RTV Puls

KiMKosovsko PomoravljeBujanovacimunizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva