:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 24, 2024   13:55

0

54

U centru Beograda "Marš solidarnosti sa Ukrajinom"

U Beogradu je danas počeo "Marš solidarnosti sa Ukrajinom" povodom dvogodišnjice početka rata u Ukrajini.

Među učesnicima koji šetaju od Pionirskog parka do Trga republike su predstavnici diplomatskog kora, uključujući ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača, kao i predstavnici ukrajinske zajednice.

Među ambasadorima su i šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, ambasadori Izraela, Švedske, Nemačke i drugih zemalja koje pomažu Ukrajini.

Foto: T a n j u g

Okupljeni nose zastave Ukrajine i EU, neki od učesnika skupa nose i transparente sa natpisima "Stop ratu, stop zlu", "Dobro uvek pobedi i Ukrajina će", kao i "Ukrajina će pobediti".

Učesnici marša među kojima ima i mnogo mladih su se uputili prema Trgu republike gde je najavljen miran skup.

"Marš solidarnosti sa Ukrajinom" organizovala je ambasada Ukrajine, s predstavnicima drugih ambasada i predstavništvima međunarodnih organizacija.

Invazija Rusije na Ukrajinu započela je u ranim jutarnjim satima 24. februara 2022. iz više pravaca, a ambasador Tolkač je ranije tim povodom za Tanjug izjavio da je ukrajinska vojska pokazala da može da odbrani svoju teritoriju.

Tolkač je rekao i da je situacija danas napeta, a da je prvi cilj da se sačuvaju životi ljudi i branitelja, a zatim kako da se odbrani teritorija.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva