:

:

TV Most

Foto: Radio Goraždevac

clock

Februar 25, 2024   20:55

0

196

U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik

U centru Prizrena, danas je fizički napadnut sveštenik, dok je razgovarao sa hodočasnicima i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije lokalnog Albamca.

 

Kako navodi Radio Goraždevac,  sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji. 

Osumnjičeni je  u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu ,,UČK” na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike. Sveštenik, koji je takođe krenuo na Liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju. Tom prilikom ga je osumnjičeni  fizički napao,  nasrnuo na njega i  savio mu ruku. Pošto je ugledao da  policajac  koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao je svojim vozilom. 

Čitav događaj su, kao očevici, za radio Goraždevac prepričali hodočasnici, ali su želeli da ostanu anonimni. 

Potparol Kosovske policije za region Prizren, Šaćir Bitići, potvrdio je za radio Goraždevac da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.

,,Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu,  raportirano je da, dok je autobus vranjskih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa je došao pop da uzme posetioce, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegao sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati”,  izjavio je Bitići.

Bitići  navodi da sveštenik nema povrede i da nije zatražio lekarsku pomoć, a sveštenik nije želeo da komentariše  događaj.

Izvor: Radio Goraždevac

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva