:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2019   17:56

0

68

U četvrtak Srbija otvaranje poglavlja o finansijskim uslugama

Na Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za četvrtak, 27. jun u Briselu, Srbija će otvoriti poglavlje 9 u pristupnim pregovorima sa EU i potpisati Instrument pretpristupne pomoći (IPA) za 2018. godinu u iznosu od 179,1 milion evra, saznaje Танјуг u Briselu.

Delegacija Srbije na čelu sa ministarkom za evrointegracije Jandrankom Joksimović, u četvrtak u Briselu učestvovaće na Međuvladnojoj konferenciji EU – Srbija na kojoj će biti otvoreno poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge.

Međuvladina konferencija zakazana je za 17 časova u zgradi Saveta u Briselu, posle čega se očekuje i konferencija za novinare na kojoj će učestvovati ministarka Jadranka Joksimović, evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han i rumunski ministar za evropske poslove Georg Ćamba.

Tokom boravka u Briselu, ministarka Joksimović će sa komesarom Hanom potpisati i sporazum pretpristupne pomoći (IPA) za 2018. godinu, koji iznosi 179,1 milion evra.

Preko IPA fondova, EU pomaže i podržava zemlje koje su kandidati ili su na putu da postanu kandidati za članstvo u Uniji.

EU je u tu svrhu za Srbiju, za period od 2014. do 2020. godine, izdvojila 1,5 milijardi evra.

Izvor: Танјуг

SrbijaEUotvaranje poglavlja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva