:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

SAD

clock

Oktobar 16, 2020   8:05

0

74

U drugoj debati Trampa i Bajdena drastična promena pristupa

Američki predsednik Donald Tramp i njegov protivkandidat na predstojećim predsedničkim izborima Džo Bajden održali su drugu debatu u malo izmenjenom formatu, a ono što je bilo primetno jeste drugačiji pristup oba kandidata.

Debata nije održana u studiju, već su i Bajden i Tramp odgovarali na pitanja gledalaca na različitim televizijama, jer je Tramp nedavno bio pozitivan na korona virus.

Tramp je gostovao na televiziji NBC u Majamiju i kako prenosi ta televizija odgovarao je na pitanja koja je do sada izbegavao o korona virusu i finansijama na, kako se navodi, ponekad mrzovoljan način.

Sa druge strane, Bajden je gostovao na ABC televiziji u Filadelfiji i davao dugačke odgovore, pokušavao da izbegne odgovore na pitanja o "pakovanju" Vrhovnog suda i izražavanju žaljenja jer je podržao krivični zakon iz 1994. godine.

U jednom trenutku moderator razgovora pitao je Trampa da li je pre predsedničke debate imao negativan test na korona virus, na šta je američki predsednik odgovorio da verovatno jeste.

"Možda jesam, možda nisam", rekao je Tramp i dodao da misli da je verovatno taj dan ili dan ranije imao negativan test.

Odgovarajući na pitanje da li je imao upalu pluća nakon što se zarazio virusom, Tramp je rekao da nije, ali da su mu pluća malo drugačija i, kako je rekao, malo zaražena.

Takođe, on je obećao da će, ukoliko dođe do prenosa moći, odnosno ukoliko ne pobedi na izborima, to biti obavljeno na miran način.

Tokom debate, Tramp je odbio da osudi pokret QAnon, koji zagovara teorije zavere o korona virusu, navodeći da ne zna skoro ništa o tom pokretu, odnosno da jedino zna da su protiv pedofilije.

Kako navodi NBC njuz, Tramp je tokom debate povremeno bio borben, a dodaje se i da je mirno odgovarao na pitanja i vrlo malo napadao Bajdena.

U jednom trenutku, jedna gledateljka je pohvalila njegov izgled rekavši da je zgodan kada se smeje, na šta se on nasmejao.

Trampov protivkandidat je gostujući na ABC televiziji davao dugačke odgovore uglavnom o politici.

Već kod prvog pitanja koje se odnosilo na korona virus, Bajden je kritikovao pristup Trampove administracije borbi protiv pandemije.

Takođe, govorio je i o ekonomskom planu i o tome kakve će promene napraviti pre svega u američkim institucijama od krivičnog prava do obrazovanja.

Upitan da li i dalje misli da je dobro što je podržao krivični zakon iz 1994. godine on je rekao da je bio pogrešan, kao i da i dalje veruje da više policije na ulicama znači manje kriminala.

Druga predsednička debata otkazana je nakon što je Tramp objavio da je pozitivan na korona virus.

NBC dodaje da u anketama Bajden vodi, naročito posle prethodne debate i nakon što se Tramp razboleo.

Gledaoci u studijima bili su udaljeni jedni od drugih, nosili su maske, a pre ulaska merena im je temperatura.

Poslednja debata dvojice predsedničkih kandidata zakazana je za 22. oktobar u Nešvilu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva