:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 11, 2021   9:29

0

200

U Gazi ubijene 24 osobe, žrtve i devetero dece

Palestinci su rano jutros lansirali na desetine raketa iz Gaze, a Izrael je uzvratio novim vazdušnima udarima.

 

U Gazi su sinoć u izraelskim napadima ubijene 24 osobe, uključujući devetoro dece, a agencija AP navodi da je izraelska vojska saopštila da su 15 ubijenih bili militanti, dok je šest izraelskih civila ranjeno u jutrošnjim raketnim napadima palestinskih snaga.

Vojne snage su potvrdile i da su preko noći izveli desetine vazdušnih napada na oblast Gaze, čiji su cilj bila vojna postrojenja i pripadnici Hamasa.

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je u ponedeljak da su terorističke organizacije u Gazi prešle "crvenu liniju" i izvršile raketni napad na predgrađe Jerusalima.

On je poručio da bi borbe mogle da se nastave još neko vreme i da će, ko god napada Izrael, platiti visoku cenu.

U jutrošnjoj izjavi čelnik Hamasa Ismail Hanije rekao je da će se raketni napadi nastaviti, sve dok Izrael ne zaustavi akcije terorizma i nasilja u Jerusalimu, kod džamije Al Aksa.

Sukoba je bilo i kasno juče, Hamas je lansirao sinoć na desetine raketa, a sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u Jerusalimu.

Napad je usledio nakon što je Hamas Izraelu dao rok za povlačenje snaga iz kompleksa Al Akse.

Palestinske vlasti navode da je više od 700 Palestinaca povređeno u sukobima sa izraelskim snagama u Jerusalimu i širom Zapadne obale u poslednja 24 sata, a njih 500 primljeno u bolnice.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva