:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2020   23:20

0

221

U Gračanici održana manifestacija „Savin đak“: Nagrađeni najbolji učenici (foto)

U organizaciji Opštine Gračanica u Domu kulture u Gračanici održana je manifestacija „Savin đak“, na kojoj su nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola. Obrazovanje, znanje i mudrost su nam potrebni da se izborimo sa onim što danas proživljavamo, kazao je predsednik Srđan Popović.

U punoj sali gračaničkog Doma kulture prvi put je održana manifestacija „Savin đak“ u organizaciji opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu i u saradnji sa Domom kulture. Za učenike, roditelje, prosvetne radnike i meštane priređen je prigodan kulturno-umetnički program.

Tridesetoro učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Gračanica nagrađeno je za postignute rezultate u toku školovanja. Oni su, između ostalog, nagrađeni četvorodnevnim boravkom u dečijem odmaralištu „Dobre vode“ na Goču, koji je Opština Gračanica obezbedila zahvaljujući saradnji sa gradskom upravom Kraljeva. Deca će u odmaralištu boraviti od trećeg do šestog marta ove godine.

Prisutne je pozdravio i nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je poručio da će lokalna samourava nastaviti da usavršava obrazovanje i uslove za školovanje.

„Drago mi je da smo uspeli da relizujemo manifestaciju koja će pre svega značiti školama i biti podstrek za naše učenike. Obrazovan čovek je stub svakog naroda i društva. Posebno u ovim teškim vremenima, obrazovanje, znanje i mudrost su nam više nego potrebni. Za ono što danas proživljavamo smatram da su škole nešto na čemu u budućnosti treba mnogo da radimo, da svakodnevno usavršavamo njihov rad i stvaramo bolje uslove“, kazao je Popović.

Popović je svim nastavnicima, profesorima i direkotrima obrazovnih institucija čestitao što u ovim teškim vremenima na dostojanstven način decu uče, da pre svega, budu dobri ljudi.

„Kroz dosadašnju saradnju sa njima primetio sam izuzetne ljude koji svakodnevno daju sve više nade i želje našim učenicima da budu što bolji. Želim da tako nastavite u budućnosti, a vama deco želim da nastavite da se usavršavate i da sutra od vas budu dobri ljudi u ovoj našoj lepoj Gračanici“, poručio je Popović.

Direktorica za obrazovanje i kulturu Brankica Nićić istakla je da je veoma zadovoljna manifestacijom koju lokalna samouprava organizuje po prvi put.

„Iskreno se nadam da će manifestacija postati tradicionalna i da ćemo nastaviti da nagrađujemo naše decu, koja su naša budućnost“, kazala je Nićić.

Manifestaciju u čast prvog srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa otvorio je Hor Simonida himnom Svetom Savi. Zatim su nastupili – Omladinski ansambl Venac, KUD Branko Medenica, Slavuj i Simonida, kao i mladi harmonikaš Sava Zdravković.

Izvor: Opština Gračanica

KiMGračanicaSavin đak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva