:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2023   13:34

0

274

U Gračanici poplavljena domaćinstva

Usled velikih padavina na teritoriji opštine Gračanica došlo je do poplava u selima Preoce ,Ugljare, Dobrotin, u kojima su pojedina domaćinstva poplavljena.

Direktor Javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković, istakao je da su od jutros na terenu sa ekipom JKP Ekologija kako bi pomogli svojim sugrađanima.

“Stalno apelujemo na naše sugrađane da se ne odlaže smeće u kanalima i zato dolazi do poplava kao što se i danas desilo i čega se plašimo najviše. Kišna voda iz njiva došla je do nekoliko domaćinstava jer nije mogla u kanal i tako je došlo do poplava. U Preocu se prokopava i širi kanal kako bi se izvukla voda, a u Dobrotinu instalirane su pumpe koje crpe vodu iz dvorišta.Što se tiče Ugljara i tu je ista situacija kao u Preocu. Tokom celog dana pratićemo situaciju na terenu i odazvaćemo se svakom pozivu”.

Što se tiče rečnih korita situacija je pod kontrolom, za sada nema opasnosti da se ponove poplave iz prethodnih godina, rekao je za RTV Gračanica direktor Javnih službi Vladica Trajković.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicapoplave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva