:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2021   17:39

0

38

U Gračanici završen teniski kamp

Drugu godinu za redom u Gračanici je uspešno priveden kraju multietnički teniski kamp za decu. Druženje i rad sa mladima omogućeni su zahvaljujući lokalnoj samoupravi i misiji OEBS-a na Kosovu.

„OEBS je podržao sportske aktivnosti među zajednicama širom Kosova kao sredstvo učenja i unapređenja razumevanja odnosa među mladima iz različitih zajednica. Misija OEBS na Kosovu je bila i uvek će biti posvećena pružanju podrške projektima na Kosovu kojima osnažuje mlade jer smatramo da je slušanje šta madi imaju da kažu od vitalnog značaja za izgradnju naprednog društva sa više zajednica“, izjavio je direktor regionalnog centra OEBS-a za Prištinu Johanes Nil.

Kamp je okupio decu iz više opština, koja su u proteklih dvadesetak dana uz druženje imala priliku i da unaprede svoju igru.

„Drago mi je da su se deca veoma lepo družila, a opština Gračanica nastavlja da promoviše zdrav način života i to je veliki zalog za budućnost omladine u našoj opštini“, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Uveren sam da je ovo samo početak jedne jako lepe priče i uspešne saradnje između opštine Gračanica, oštine Obilić i misije OEBS-a na Kosovu. Naša priča je sportska, teniska i omladinska i razlikuje se od drugih priča koje nas svakodnevno okružuju i koje često ne izazivaju lep osećaj“, kazao je Saša Danić, savetnik predsednika opštine Gračanica.

„Ovde smo naučili mnogo toga, prvenstveno jednu najvažniju stvar a to je da ne živimo jedni pored drugih nego jedni sa drugima i kroz sport smo promovisali zdrav način života“, naglasila je Marija Đorđević, teniski trener.

Svi učesnici kampa dobili su sertifikate i na poklon set teniskih loptica, a najboljima su uručene medalje i pehari.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicateniski kamp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva