:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 11, 2022   11:51

0

175

U KBC Kosovska Mitrovica trenutno 90 obolelih od kovida, dve trećine njih nevakcinisano

U Kliničko – bolničkom centru Kosovska Mitrovica, trenutno se od kovida leči 90 pacijenata, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica direktor ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek.

Prema njegovim rečima, od ukupnog broja hospitalizovanih, 48 ih je na kiseoničnoj terapiji,  što znači da svi oni imaju jednostranu ili obostranu upalu pluća.

„I dalje prednjače pacijenti koji nisu vakcinisani , oko dve trećine njih.  I dalje pacijenti sa teškom kliničkom slikom ostaju na bolničkom lečenju, a oni sa lakšom slikom se šalju na kućno lečenje uz propisanu terapiju i redovne kontrole ovde kod nas u kliničko-bolničkom centru” kaže Elek i dodaje da je velika većina preminulih bila nevakcinisana.

Elek dodaje da su pacijenti  koji se trenutno leče u bolnici ljudi sa pratećim bolestima  poput šećerne bolesti, kardio-vaskularnih bolesti.

“Reč je uglavnom o starijim osobama, a njih je ubedljivo najviše među preminulima” ističe dr Elek.

Dodaje da broj novozaraženih ove nedelje nije drastično opao u odnosu na prethodnu i još jednom pozvao na poštovanje mera i vakcinaciju.

Prema poslednjim podacima dostavljenim iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je još 54 nova slučaja zaraze, od 127 testiranih.

Virus je trenutno aktivan u 887 slučajeva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKBC Kosovska Mitrovicadr Zlatan Elekkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva