:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2020   17:00

0

348

U Kosovskom Pomoravlju nema zaraženih, INFO TELEFON 0280 74 209

U srpskim sredinama  u Kosovskom Pomoravlju za sada nema zaraženih i obolelih od virusa korona i za sada je sve u redu, izjavio je za TV Puls direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić.

Perić je pre podne je posetio više srpskih sredina u Kosovskom Pomoravlju gde postoje zdravstvene stanice i konstatovao da za sada nema zaraženih i obolelih pacijenata od virusa korona.
 
„Naš narod treba da zna da smo mi napravili posebne timove koji će sumnjive na virus pregledati i uputiti ih na dalje lečenje kod nas ili u drugim medicinskim institucijama u zavisnosti od kliničke slike“, izjavio je Perić. 
 
Međutim, zbog ozbiljnosti situacije doktor Perić poziva građane da prate televiziju i obraćanje zvaničnika.
 
„Ko ima povišenu temperaturu ili druge simptome ili je bio u kontaktu sa potencijalno zaraženom osobom  treba da ostane kod kuće i ne dolazi u domove zdravlja po pomoć, nego da pozove broj 0280 74 209 i neko od dežurnih lekara će mu dati dalja uputstva“, kazao je dr Perić.  
 
Nema mesta za paniku.
 
„U narednom periodu, građani ne treba da dolaze radi redovnih medicinskih usluga kao što su merenje pritiska ili laboratorijske analize, primaćemo samo najhitnije slučajeve. Apoteke će izdavati lekove i bez recepata, a to će se kasnije nekako nadoknaditi“, rekao je Perić.
 
Doktor Perić je ponovio apel da građani, a posebno starija lica, bez preke potrebe ne napuštaju svoj dom.
 

Izvor: RTV Puls

Kosovsko PomoravljeKiMkoronavirusdr Zoran Perić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva