:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Novembar 04, 2020   14:14

0

235

U Kosovskom Pomoravlju tokom oktobra 40 novih slučajeva zaraženih koronavirusom

Tokom oktobra, u Kosovskom Pomoravlju, registrovano je 40 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, od testiranih 140 osoba sumnjivih na kovid, tako da je od početka pandemije do danas potvrđeno 112 pozitivnih, saznaje Puls. 

Kako kaže direktor Zdravstvenog centra Gnjilane doktor Zoran Perić, ukupno je pregledano 1.480 pacijenata koji su osećali simtome korone.
 
„Primećujemo  da su simptomi koronavirusa u jesenjem periodu nešto blaži nego u julu, tako da imamo samo dvoje pacijenata koji se leče u kućnim uslovima, a samo jednom dnevno dolaze da prime infuziju u bolnicu. Ostali pacijenti su u izolaciji, tok lečenja je redovan i povremeno dolaze na kontrolu“, kaže dr Perić.
 
Iako je od septembra ponovo više ljudi na ulicama, a i škole su počele da rade, trenutna situacija u Kosovskom Pomoravlju nije alarmantna, kao što je situacija u drugim sredinama na Kosovu.
 
„Do sada nemamo nijednog inficiranog učenika, ali je izvestan broj nastavnika pozitivan na koronu, o čemu smo blagovremeno službeno obavestili direktore škola“, rekao je Perić.
 
Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Zdravstveni centar Gnjilane radi u izmenjenim uslovima, s obzirom da je povećano dežurstvo lekara i medicinskih radnika. Međutim, kvalitet zdravstvene usluge je podignut na viši nivo, budući da je tokom pandemije u stalni radni odnos zaposleno 15 lekara. 
 
U bolnici u Pasjanu, ali i u svim drugim medicinskim ustanovama u srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju ima dovoljno lekova, kiseonika i druge potrebne medicinske opreme. 
 

Izvor: RTV Puls

Kosovsko Pomoravljekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva