:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2023   13:24

0

219

U Kraljevu održan skup podrške Slađanu Trajkoviću uhapšenom na KiM

U parku kod Duhovnog centra „Sveti vladika Nikolaj Velimirović“ u centru Kraljeva održan je porodični skup podrške Slađanu Trajkoviću, uhapšenom na Kosovu i Metohiji u decembru prošle godine, a kome je nedavno Osnovni sud u Prištini, nakon isteka jednomesečnog, pritvor produžio za još dva meseca.

Slađan Trajković, bivši pripadnik takozvane kosovske policije, podsećamo, uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine.

"Moj suprug je nevin, kao i mnoge druge njegove kolege. Slađan je radnik MUP duže od dve decenije, a 2013. je integrisan u kosovsku policiju. I tada su obavljene sve provere, radio je u njihovim institucijama devet godina, a kada je odlučio da skine uniformu uhapšen je posle mesec dana. Učinjena mu je velika nepravda, osumnjičen je na osnovu izjava lažnih svedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio", kaže njegova supruga Suzana.

Prema njenim rečima, Slađanu je u pritvoru ozbiljno narušeno zdravstveno stanje jer je, iako dijabetičar, mesec dana bio bez ikakve terapije.

"Nisu nam dozvolili da mu dostavimo tablete sa srpskom markicom, a kada smo u Prištini kupili sa kosovskom, uzete su na portirnici ali mu ih nisu dali", dodaje Suzana Trajković.

"Nastavljamo borbu za njegovu slobodu, za pravdu i istinu. Ne odustajemo. Borimo se svim sredstvima da dokažemo da je nevin".

Izvor: Novosti online; Foto: Novosti online/G.Šljivić

KiMSlađan TrajkovićKraljevopodrška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva