:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2021   16:13

0

228

U Leposaviću dobar odziv na vakcinaciju ali nedovoljan za sticanje kolektivnog imuniteta

I pored dobrog odziva građana za vakcinaciju, posebno onih starijih u leposavićkoj opštini, trenutni broj od 1.069 vakcinisanih i 863 revakcinisanih je po rečima nadležnih nedovoljan za sticanje kolektivnog imuniteta. Iz ove opštine na krajnjem severu Kosova i Metohije poziv građanima da se u što većem broju odazovu organizovanoj vakcinaciji.

Predsednik Skupštine opštine Leposavić, Nikola Lazović uputio je apel sugrađanima da se što pre prijave za vakcinaciju.

“Prijave se mogu izvršiti preko portala e-Uprave ili, direktno, u Domu zdravlja Leposavić. Kada već imamo četiri vakcine na raspolaganju trebamo to i iskoristiti. Najbolja preventive od zaraznih bolesti jesu vakcine jer daju imunitit kako ne bi oboleli od teškog oblika ove bolesti. Tok ove bolesti je nepredvidiv, tako da je vakcina jedina koja može da prekine taj lanac transmisije”, rekao je Lazović.

Ljiljana Vukadinović, upravnica Doma zdravlja Leposavić takođe je pozvala sve sugrađane da se odazovu pozivu na vakcinaciju.

“Vakcinacija je uspešno organizovana i sprovođena uz pomoć naše države, predsednika, Vlade Republike Srbije a posebno Kancelarije za Kosovo i Metohiju”, rekla je Vukadinović i dodala da je punkt za vakcinaciju građana leposavićke opštine u Raški.

Ona je rekla da je trenutno u ovoj opštini 1069 osoba vakcinisano, dok je 883 revakcinisano.

“Svesni smo da je to u odnosu na broj stanovnika mali procenat za sticanje kolektivnog imuniteta. Odziv na poziv na vakcinaciju bi trebalo da bude veći, da svi budemo odgovorni i damo svoj doprinos jer jedino zajedničkom borbom možemo da pobedimo ovu pošast i počnemo da živimo normalno”, poručila je upravnica Doma zdravlja u Leposaviću.

Izvor: TV Most

Leposavićkoronavirusimunizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva