:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 20, 2019   19:04

0

182

U Leposaviću obeležen Dan opštine

U prisustvu velikog broja građana, uspešnih pojedinaca, predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i čelnika bratskih opština danas je u Leposaviću obeležen Dan te opštine.

Na svečanoj akademiji, koja je održana u Domu kulture “Sava Dečanac” gradonačelnik Leposavića Zoran Todić je naglasio da se tim danom slavi prošlost, ali i postavljaju temelji za još bolji i uspešniji rad u budućnosti.

"Naš cilj i planovi su jasni, kao i nikada jača podrška države Srbije. Zato verujem da ćemo i u ovim teškim vremenima, svi zajedno, imati dovoljno snage i mudrosti da naš Leposavić izgradimo onakvim kakvim ga svi mi zaslužujemo", rekao je Todić, a preneo Kosovo onlaj.

On je pozvao građane na jedinstvo i slogu koja nam je, kako je naveo, potrebna i danas ali i u danima pred nama.

Todić je istakao da je prošlost ostavila "duboke bore" na licu Leposavića, ali da su iskušenja, izazovi i teškoće i danas prisutni na tim prostorima.

"I pored poteškoća sa kojima smo se suočavali u protekloj godini, a zahvaljujući državi Srbiji i naporima predsednika Aleksandra Vučića, uspeli smo da ostanemo svoji na svome i da realizujemo mnoge projekte koji će unaprediti i olakšati život svih građana naše opštine", naveo je Todić.

On je podsetio na brojne kapitalne projekte koji su realizovani u oblasti poljoprivrede, obrazovanja, socijalnog zbrinjavanja, ali i infrastrukturne projekte i otvaranje više od 200 novih radnih mesta na kojima su zaposleni mladi ljudi.

Najavio je da će se i u narednom periodu nastaviti izgradnja stanova za mlade bračne parove, a obezbeđena su i značajna finansijska sredstva za realizaciju niza projekata od ključnog znacaja za razvoj opštine.

Odlučnost države Srbije da pomaže svom narodu prenela je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković, koja je rekla da "ako su Srbi uspeli da se posle pet vekova izbore za slobodu, onda im to više nikada niko neće uzeti".

"Vlada Srbije i Kancelarija za KiM su apsolutno uz vas i to smo dokazali invensticijama i to dokazujemo svakodnevno različitim komunikacijama pružanjem pomoći ne samo investicionim projektima", rekla je Markovićeva.

Zahvalila je svim ljudima i svim Srbima na KiM zato što čuvaju "ovaj bedem srpstva, zato što je ovo naša zemlja" i poručila je "zato je nećemo dati".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva