:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Maj 09, 2020   8:15

0

146

U Leposaviću sprovedena akcija uređenja zelenih površina

Opština Leposavić u saradnji sa JP "Direkcija za građevinsko zemljište i puteve" i JKP "24. Novembar" sprovela je akciju sadnje cveća i uređenja zelenih površina ispred javnih ustanova i glavnih trgova.

Kako je navedeno u večerašnjoj objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal, akcija je sprovedena u sva tri urbana naselja na teritoriji ove opštine, Leposaviću, Lešku i Sočanici.

"Iako se o problemima zaštite životne sredine neretko govori i otvorena su mnoga aktuelna pitanja kao što su divlje deponije na teritoiriji cele opštine a koje predstavljaju rizik po zdravlje ljudi, ovaj problem je samo delimično rešen", ističe se objavi.

U okviru ove akcije, kako je saopšteno, uklonjena je divlja deponija u selu Beluće koja se prostirala na površini od 2 ha, koja pripada mesnoj zajednici Lešak i na taj način građanima omogućeno da zdravije žive.

Opština je takođe donela odluku o formiranju deponija na kojima će se odlagati kabasti otpad i na taj način olakšala građanima da se reše svega nepotrebnog.

"Zdrava životna sredina predstavlja osnov za razvoj kvalitetnog života svih građana, na šta svi mi često zaboravljamo pa ovakve akcije i imaju za cilj da nas podsete na to", poručeno je iz opštine Leposavić.

Ono što je za pohvalu, kako je saopšteno, svakako jeste uključivanje građana u ovakve vidove akcije, čišćenjem i uređem oko svojih kuća i stambenih zgrada.

Aktivnosti će biti nastavljene i narednih dana, poručeno je iz opštine Leposavić.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?