:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Maj 09, 2020   8:15

0

195

U Leposaviću sprovedena akcija uređenja zelenih površina

Opština Leposavić u saradnji sa JP "Direkcija za građevinsko zemljište i puteve" i JKP "24. Novembar" sprovela je akciju sadnje cveća i uređenja zelenih površina ispred javnih ustanova i glavnih trgova.

Kako je navedeno u večerašnjoj objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal, akcija je sprovedena u sva tri urbana naselja na teritoriji ove opštine, Leposaviću, Lešku i Sočanici.

"Iako se o problemima zaštite životne sredine neretko govori i otvorena su mnoga aktuelna pitanja kao što su divlje deponije na teritoiriji cele opštine a koje predstavljaju rizik po zdravlje ljudi, ovaj problem je samo delimično rešen", ističe se objavi.

U okviru ove akcije, kako je saopšteno, uklonjena je divlja deponija u selu Beluće koja se prostirala na površini od 2 ha, koja pripada mesnoj zajednici Lešak i na taj način građanima omogućeno da zdravije žive.

Opština je takođe donela odluku o formiranju deponija na kojima će se odlagati kabasti otpad i na taj način olakšala građanima da se reše svega nepotrebnog.

"Zdrava životna sredina predstavlja osnov za razvoj kvalitetnog života svih građana, na šta svi mi često zaboravljamo pa ovakve akcije i imaju za cilj da nas podsete na to", poručeno je iz opštine Leposavić.

Ono što je za pohvalu, kako je saopšteno, svakako jeste uključivanje građana u ovakve vidove akcije, čišćenjem i uređem oko svojih kuća i stambenih zgrada.

Aktivnosti će biti nastavljene i narednih dana, poručeno je iz opštine Leposavić.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva