:

:

TV Most

Foto: Reuters

clock

Jun 08, 2023   15:24

0

86

U napadu nožem u Francuskoj povređeno četvoro dece, napadač sirijski azilant

Četvoro male dece i jedna odrasla osoba povređeni su danas u napadu nožem u parku kod jezera Ansi, u francuskim Alpima, a napadač je uhapšen, saopštila je policija.

 

Policija je navela da je dvoje dece i jedna odrasla osoba u kritičnom stanju, dok dva deteta nisu tako teško povređena, preneo je Rojters.

Prema izvorima lista Figaro, napadač, rođen 1991. godine, je azilant iz Sirije bez policijskog dosijea, a imao je švedska dokumenta i vozačku dozvolu.

Ranjena deca su stara između 22 meseca i tri godine.Jedno ranjeno dete je britanske nacionalnosti, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli.

Oglasio se i predsednik Francuske Emanuel Makron.

,,Deca i jedna odrasla osoba su između života i smrti. Ovo je čin apsolutnog kukavičluka" naveo je Makron na Tviteru.

Očevici su rekli da je najmanje jedno ranjeno dete bilo u kolicima.

,,Napadač je skočio na igralište, počeo da viče i krenuo ka kolicima udarajući najmanju decu nožem. Očigledno, ciljao je bebe. Majke su plakale, svi su bežali", rekao je očevidac za TV BFM.

Nekoliko očevidaca reklo je da se napad dogodio u parku koje važi za mirno mesto, popularno među turistima, zbog prelepog pogleda ka jezeru Ansi i planinama.

,,To je mesto gde bejbisiteri i roditelji dovode malu decu da se igraju. Često vidim oko 15 male dece ujutro, atmosfera je fantastična", rekao je Johan, koji radi kao prodavac sladoleda pored parka.

Motivi napadača nisu jasni, rekao je izvor iz policije, dodajući da zasad antiteroristička jedinica nije pozvana na mesto napada.

Izvor: T a n j u g ; foto: Reuters

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva